گرفتگی عضلات ران پا
گرفتگی عضلات ران پا ,گرفتگی عضلات ران پا در بارداری,گرفتگی عضلات ران پا,گرفتگی عضلات ران پا در کودکان,گرفتگی عضلات ران پا در فوتبال
توضیحاتی در مورد گرفتگی عضلات ران پا
گرفتگی عضله به خصوص گرفتگی عضله ی ران ممکن است بسیار آزاردهنده ای باشد و این حالت ناراحت و غیر ارادی انقباض عضله نه تنها دردناک است بلکه موجب مختل شدن فعالیت های روزانه ی عادی مثل خوابیدن می شود اما به یاد داشته باشید که گرفتگی عضله مورد جدی پزشکی نیست و تنها با درمان های خانگی مثل کشش عضلات ، رژیم غذایی ، تمرینات ورزشی برطرف خواهد شد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد گرفتگی عضلات ران پا صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
پیش از درمان گرفتگی عضلات ران پا
پیش از درمان گرفتگی عضله با استفاده از کشش عضله باید بدانید که کدام عضله دچار گرفتگی شده ، چرا که ران دارای عضلات متفاوتی می باشد که ممکن است هر یک دچار مشکل شوند پس تشخیص اینکه گرفتگی مربوط به کدام عضله می باشد قادر است اثر بخش بودن حرکات ورزشی را بیشتر کند ، که این مورد معمولا باید توسط یک مددکار پزشکی ، به خصوص پزشک یا درمانشناس و یا مربی ورزشی انجام شود. مفصل پشتی ران که در طول قسمت پشتی ران قرار دارد و به حرکت مفصل زانو کمک می کند و بالای آن به عضله ی سرین ماکسیموس(باسن)و پشت استخوان مفصل ران قرار دارد و انتهای آن به زانو متصل است. ماهیچه ی چهارسر ران که در طول قسمت های جلویی ران قرار دارد و بخشی از تاندون زانو و قوی ترین و پایه ای ترین ماهیچه ی بدن محسوب می شود.
گرفتگی عضلات ران پا و کشش
اگر در قسمت پشتی ران دچار گرفتگی شدید باید عضلات پشتی را کشش دهید ، که برای این کار روش های متفاوتی وجود دارد. روی زمین دراز بکشید و پای آسیب دیده را بلند کرده و از یک کمربند یا حوله استفاده کرده و آن به پنجه ی پا بپیچید و انتهای آن را در دست بگیرید و به آرامی به سمت خود بکشید و می توانید از دست دیگر برای ماساژ عضله ی ران در این حین استفاده کنید. اگر قادر به دراز کشیدن نیستید می توانید همین حرکت را در حالت ایستاده و یا نشسته در حالت دراز کشیده ی پاها هستند و خم کردن آن ها به سمت جلو تاثیری مشابه دارد. هرگز در حالت تنش عضله ی ران ، فشاری به آن وارد نکنید و تنها به آرامی پا را به سمت داخل بکشید و تنها در صورت کاهش و از بین رفتن درد فشار را افزایش دهید. راه رفتن بین انجام حرکات کششی نیز به بهبود درد کمک می کند.
گرفتگی عضلات ران پا و کشش عضله ی چهارسر
اگر در بخش جلویی ران دچار احساس گرفتگی شدید باید در عضلات چهارسر کشش ایجاد کنید و در این بخش با یکی از روش های موثر در رفع گرفتگی عضله ی چهارسر آشنا خواهید شد: برای کشش عضله ی چهارسر بایستید و پای آسیب دیده رو به عقب و عضله ی سرین ماکسیموس(باسن) بکشید و اگر بدون استفاده از وسیله ای و تنها با استفاده از دست قادر به گرفتن و کشیدن پا هستید ، کشش بیشتر و عمیق تری ایجاد خواهید کرد. حتما برای جلوگیری از آسیب دیدن عضلات و تاندون های زانو از در یک راستا بودن زانو و را ن اطمینان حاصل کنید. می توانید در این حین از دست دیگر برای ماساژ دادن عضله استفاده کنید. هرگز در این حالت عضله ، فشاری به آن وارد نکنید و تنها به آرامی پا را بکشید و تنها در صورت کاهش و از بین رفتن درد فشار را افزایش دهید. راه رفتن بین انجام حرکات کششی نیز به بهبود درد کمک می کند.
گرفتگی عضلات ران پا و نرمش کردن
نرمش کردن تاثیر زیادی در کمک به کشش گرفتگی ران دارد. حرکات معمول و عمومی باعث کشش عضلات می شوند اما از تمرینات یوگا نیز می توان بهره برد. تنها تمریناتی که قادر به انجام آن ها هستید را انجام داده و زیاد به خود فشار نیاورید. راه رفتن بهترین تمرین برای کمک به گرفتگی عضلات می باشد اما برای اطمینان از تحرک تمامی عضلات گام های بلند بردارید. استفاده از یوگای کششی و ترمیمی ماهیچه ها و همچنین اجرای بسیار آرام حرکاتی از یوگا که باعث کشش عضلات می شوند نیز بسیار تاثیر گذارند.
گرفتگی عضلات ران پا و ماساژ
ماساژ به دلیل تاثیر بر افزایش گردش خون در بافت های ماهیچه ای یکی از تاثیرگذار ترین راه های درمان گرفتگی عضله است و ماساژ همراه با کشش قادر است به سرعت گرفتگی عضله را از بین ببرد. محل گرفتگی را ماساژ بدید ، محل را به آرامی با دست فشار بدید و اگر دردی ندارید فشار را بیشتر کنید. استفاده از استوانه های فومی یکی دیگر از راه های تاثیرگذار در ماساژ ران می باشد و با فشار آوردن و چرخاندن آن بوسیله ی ران قدر به استفاده ی مفید از آن هستید. مراجعه به ماساژرهای حرفه ای علاوه بر ماساژ و درمان ، در شناسایی عضله ی آسیب دیده و یا عضلاتی که در معرض التهاب ثانویه هستند نیز تاثیر دارد. استفاده از ماساژ سوئدی ، عصبی و عضلانی و حرفه ای در این زمینه تاثیر گذار خواهد بود. حتما از قبل در مورد مشکل خود و برای جلوگیری از آسیب بیشتر در مورد مشکل خود با ماساژر صحبت کنید.
درمان خانگی گرفتگی عضلات ران پا
گرم کردن عضله علاوه بر تاثیر فراوان بر روی کاهش درد عضله موجب آرامش نیز می شود و برای این روش می توانید از پدهای گرمایشی و یا آب گرم استفاده کنید. استفاده از دوش یا وان آب گرم تاثیر زیادی دارد چرا که گرمای حاصل شده از آب گرم موجب گردش جریان خون در محل آسیب دیده می شود. استفاده از نمک سولفات منیزیم(اپسوم) در آب وان حمام نیز راهی مفید است. از بطری حاوی آب گرم و یا پدهای گرمایشی برای گرم کردن محل مورد نظر استفاده کنید. استفاده از کرم های گرمایشی بدون نسخه نیز در درمان عضله تاثیر گذارند.
گرفتگی عضلات ران پا و رژیم غذایی
تحقیقات نشان داده اند که کمبود موادی مثل کلسیم و پتاسیم در رژیم مصرفی منجر به گرفتگی عضله می شود پس از وجود اینگونه مواد ، که از گرفتگی عضله جلوگیری می کند ، در لیست رژیم غذایی خود اطمینان حاصل کنید. برای دریافت پتاسیم پرتقال و موز مصرف کنید. برای دریافت منیزیم برنج قهوه ای ، بادام و آواکادو مصرف کنید. کلسیم در موادی مثل شیر و ماست و البته دیگر مواد لبنیاتی و همچنین سبزیجاتی مثل اسفناج یافت می شود. گرفتگی عضلات می تواند نشانه ای از کمبود مواد معدنی نیز باشد و در این زمینه استفاده از مکمل های معدنی تاثیر بسیاری خواهد داشت.
گرفتگی عضلات ران پا و مصرف آب
دلایل کافی برای احتمال بروز گرفتگی عضله به دلیل مصرف نکردن آب به میزان کافی موجود است پس برای اجتناب از گرفتگی عضلات پا در طول روز آب کافی مصرف کنید. شاید مایل به مصرف نوشیدنی های طعم دار باشید ، در این مورد می توانید از آبمیوه ها یا نوشیدنی های ورزشی در طول روز استفاده کنید.
به پهلو بخوابید
خوابیدن در حالت فشرده و یا حالت کاملا ثابت احتمال ابتلا گرفتگی عضله را افزایش می دهد پس با اجتناب از موارد فشرده کننده و خوابیدن به پهلو از گرفتگی عضلات جلوگیری کنید. از روتختی هایی که از تحرکت پاها جلوگیری می کنند استفاده نکنید. به پهلو و با زانوهای خمیده خوابیدن حالتی است که باعث کاهش احتمال گرفتگی عضلات می شود. خوابیدن در وضعیتی که انگشتان پا رو به پایین باشند احتمال گرفتگی را افزایش می دهد.
گرفتگی عضلات و سرکه سیب
سرکه سیب سرشار از پتاسیم میباشد به درمان گرفتگی عضلات کمک میکند، پتاسیم پایین یکی از علل شایع گرفتگی عضلات است، علاوه بر این سرکه سیب سرشار از مواد مغذی دیگر است که سبب تعادل آب در بدن میشود و از کم آبی جلو گیری میکند. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و یک بار در روز برای گرفتگی عضلات بنوشید روش دیگر برای درمان گرفتگی عضلات ساق پا یک قاشق چای خوری از سرکه سیب، عسل و یک قاشق غذاخوری کلسیم لاکتات در نصف لیوان آب مخلو کنید و نیم ساعت قبل از خواب بنوشید
گرفتگی عضلات و رزماری
رزماری دارای خواص ضد التهابی است که میتواند با کاهش درد به درمان گرفتگی عضلات شما کمک کند، همچنین دارای اثر گرمایی است که موجب آرامش میشود. رزماری حتی زمان بهبود شما را کاهش میدهد و از طریق پوست به راحتی قابل جذب میباشد. یک مشت برگ رزماری را یک کاسه آب به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و سپس یک حوله را به این جوشانده آغشته کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بر روی منطقه آسیب دیده قرار دهید تا درد شما کاهش یابد همچنین میتوانید دو قاشق چای خوری رزماری خشک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید دم بکشد و سپس این چای را دو یا سه بار در روز بنوشید روش دیگر برای درمان گرفتگی عضله، مقداری پماد رزماری را بر روی منقطه آسیب دهید بمالید و به مدت ۵ دقیقه ماساژ دهید و ۲ ساعت بعد منطقه مورد نظر را با آب ملایم بشورید
علل گرفتگی عضلات ران پا
عوامل و آسیبهای زیادی میتواند باعث درد پا در ناحیه بالای زانو شود. درد در این ناحیه میتواند به علت آسیبهای پی در پی، ضربههای زیانآور ازجمله بلانت فورس و طیف گستردهای از بیماریهای حاد و مزمن بروز کند. همچنین درد در این ناحیه میتواند به علت سرطان استخوان، شکستگی استخوان ران، کوفتگی لگن، درد ماهیچه، کشیدگی عضله، دررفتگی مفصل لگن، گرفتگی عضلات، آرتروز، التهاب مفاصل یا بیماریهای تخریبی مفاصل، التهاب تاندون یا اختلال عروق خونی مجاور مانند بیماریهای شریانهای محیطی باشد.
گرفتگی عضلات ران پا در بارداری
بارداری دورهای است که در آن بدن زن باردار دستخوش تغییراتی میشود. هورمونهای بارداری سطح هورمونهای دیگر بدن را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. ازجمله هورمونهایی که در حاملگی افزایش فراوانی دارد ریلاکسین است. همانطور که از نام آن برمیآید ریلاکسین در اصل عضلات و تاندونهای ناحیه لگن را شل میکند تا عمل زایمان تسهیل شود. ریلاکسین رباطهای مفصل شرمگاهی را که نگهدارنده مفصل هستند شل میکند (سمفیز پوبیس)، درنتیجه مفصل لگن بیثبات میشود و این منجر به احساس درد میگردد. اصطلاحاً به این عارضه اختلال عملکرد شرمگاه سمفیز (SPD) میگویند. علت اصلی احساس درد ران پا در اوایل بارداری این مسئله است. در طول مراحل بعدی بارداری، ممکن است رشد رحم یک سری مشکلاتی ایجاد کند که درد ران یکی از آنها است. در این دوره درد ران پا عمدتاً از سیاتیک (درد عصب نسایی) ناشی میشود. عصب سیاتیک که از پایین کمر به طرف رانها و پاها کشیده شده است وقتی به دلایلی تحت فشار قرار گیرد درد میگیرد. در اواخر بارداری دلیل درد این عصب رشد رحم است که به عصب سیاتیک فشار اعمال میکند و درد شدیدی را القا میکند.
گرفتگی عضلات ران پا بعد از زایمان
بعد از زایمان باید تمام درد و ناراحتیهای فیزیکی مرتبط برطرف گردد، با این حال اگر شما در دوران بارداری تحمل درد برایتان دشوار است، میتوانید برای کنترل درد اقدامات ویژهای انجام دهید. عصا و کمربند پشتیبان لگن میتواند در هنگام راه رفتن درد را به حداقل برساند. بهترین راه برای کنترل درد تمرینات فیزیوتراپی میباشد. حرکات ورزشی قسمت کف لگن که عضلات و رباطهای ناحیه لگن را میکشد، نیز مفید هستند. با این حال قبل از آغاز هرگونه حرکت ورزشی، گرفتن یک مجوز از متخصص زنان و زایمان ضروری است. درد سیاتیک با خوابیدن بر روی پهلوی دیگر قابل کنترل است، به صورتی که عصب تحت فشار متحمل فشار بیشتر نگردد. تعداد محدودی از داروها نیز میتواند در درمان درد ران پا مؤثر باشد.